50 72 26 50 Kontakt@ttaa.dk

Tilbygninger kræver planlægning.

Hvilke regler skal du kende om tilbygninger?

Når du skal i gang med en tilbygning til dit hus, vil du opdage, at der skal en hel del planlægning til, før byggeriet overhovedet kan gå i gang. Den nye tilbygning skal overholde de gældende regler i Bygningsreglementet. I bygningsreglementet vedr. tilbygninger finder du bl.a. love om:

 

  • Tilbygningens størrelse på grunden (Bebyggelsesprocenten)
  • Energikrav
Tilbygninger-regler
Det er bl.a. normalt, at tilbygningens bebyggelsesprocent på et hus til en familie må være 30 procent, så det ikke tager for meget plads af grunden. 

For at overholde reglementets energikrav skal tilbygningen isoleres optimalt i alle bygningsdele, herunder ydervægge, vinduer, døre og tag. Det kan være en fordel at få udført en energiberegning for bygningen, så du er helt sikker på, at den nye tilbygning overholder Bygningsreglementet. Det har selvfølgelig også betydning, når huset engang skal sælges.

Ud over Bygningsreglementet skal nye tilbygninger også overholde lokalplanen i den kommune, hvor du bor. Der kan være begrænsende bestemmelser i dit lokalområde, der stiller særlige krav til eksempelvis bygningens udseende, placering og størrelse på grunden, materialer på byggeriet, mm. Det er vigtigt at huske at undersøge, inden byggeriet sættes i gang, så man ikke undervejs eller efterfølgende er nødt til at lave noget om. Du kan finde de gældende lokalplaner på din kommunes hjemmeside.

Skal du søge om byggetilladelse?

Skal du bygge tilbygning til dit hus, skal du altid søge byggetilladelse, uanset tilbygningens størrelse. Du søger byggetilladelse ved din kommune.

På deres hjemmeside kan du finde al info om, hvad du skal dokumentere i din ansøgning. Det er rimelig overskueligt, og ellers skal du selvfølgelig aldrig være bleg for at spørge en fagmand til råds. Hellere dét og så være sikker på, at tingene er i orden.

Kommunen behandler din ansøgning om tilbygning ud fra bl.a.:

  • Bygningens placering på grunden
  • Bygningens størrelse i forhold til grunden
  • Bygningens højde i forhold til omgivelserne
  • Energiberegning
tilbygninger-regler
For at du ikke i værste tilfælde bliver tvunget til at rive din nye tilbygning ned igen, vil vi til en hver tid anbefale, at du er fuldt opdateret på Bygningsreglementets og lokalplanens krav til dit byggeri, før du går i gang. Du står som boligejer med ansvaret alene, hvis noget ikke er i orden.

Vi er altid klar til at vejlede dig, hvis du ønsker det.