50 72 26 50 Kontakt@ttaa.dk

Tilbygning

Tilbygningsprojekt done!

Vores tilbygning i Skødstrup står flot og færdig

På Løgten Østervej i Skødstrup står tilbygningen til den lille families hus nu færdig med et par nye værelser, hems og indbygget klædeskab.

Noget fedt ved en sådan tilbygning er, at efter der er muret op og lagt tag, og vind og vejr ikke kan udfordre processen, så er tilbygningen et hurtigt fremskridende projekt, hvor vores kunder kan se betydelig fremgang fra uge til uge.

Tilbygning-skæring
Tilbygning-skæring-skabe
tilbygning-skæring-hus

Sådan kommer tilbygningen til at matche resten af huset

Når man laver en tilbygning til et hus, handler det om at mestre kunsten at få tilbygningen til at se ud som om, den altid har været en del af huset.

I Skødstrup har kunden valgt at udføre tilbygningen i samme stil som den oprindelige del af huset. Moderne minimalistisk med hvid facademaling og sorte vinduesrammer. Vi synes, det står skarpt.

Generelt kan man for at skabe harmoni mellem gammel og ny bygning enten

 1. forsøge at få tilbygningen til at ligne det gamle så meget som muligt, eller
 2. du kan gøre det modsatte og give tilbygningen et helt andet udseende, evt. blot med enkelte elementer, der går igen og giver en rød tråd.
tilbygning-hems

Hems – en god måde at udnytte pladsen

På tilbygningsprojektet i Skødstrup har vi arbejdet med at lave smarte løsninger, der udnytter pladsen i små rum, som det ses med skabet under børnenes hems og ligeledes med det indbyggede skab i entreen, så det ikke stjæler plads fra gangen.

Hos denne kunde er sengen i børneværelset rykket op i højden på en hems, og nedenunder blev der så plads til et stort garderobeskab. Det betyder, at der stadig er godt med gulvplads, så selv det lille rum ikke virker så småt endda. På den måde er der på én gang skabt en både praktisk og æstetisk løsning.

Overvejer du også en tilbygning til dit hus?

Se www.ttaa.dk/gode-raad-om-tilbygninger/ for gode råd om, hvilken type tilbygning du skal vælge, og hvordan du får den nye tilbygning til at passe til det oprindelige hus.

Tilbygninger

Tilbygninger kræver planlægning.

Hvilke regler skal du kende om tilbygninger?

Når du skal i gang med en tilbygning til dit hus, vil du opdage, at der skal en hel del planlægning til, før byggeriet overhovedet kan gå i gang. Den nye tilbygning skal overholde de gældende regler i Bygningsreglementet. I bygningsreglementet vedr. tilbygninger finder du bl.a. love om:

 

 • Tilbygningens størrelse på grunden (Bebyggelsesprocenten)
 • Energikrav
Tilbygninger-regler
Det er bl.a. normalt, at tilbygningens bebyggelsesprocent på et hus til en familie må være 30 procent, så det ikke tager for meget plads af grunden. 

For at overholde reglementets energikrav skal tilbygningen isoleres optimalt i alle bygningsdele, herunder ydervægge, vinduer, døre og tag. Det kan være en fordel at få udført en energiberegning for bygningen, så du er helt sikker på, at den nye tilbygning overholder Bygningsreglementet. Det har selvfølgelig også betydning, når huset engang skal sælges.

Ud over Bygningsreglementet skal nye tilbygninger også overholde lokalplanen i den kommune, hvor du bor. Der kan være begrænsende bestemmelser i dit lokalområde, der stiller særlige krav til eksempelvis bygningens udseende, placering og størrelse på grunden, materialer på byggeriet, mm. Det er vigtigt at huske at undersøge, inden byggeriet sættes i gang, så man ikke undervejs eller efterfølgende er nødt til at lave noget om. Du kan finde de gældende lokalplaner på din kommunes hjemmeside.

Skal du søge om byggetilladelse?

Skal du bygge tilbygning til dit hus, skal du altid søge byggetilladelse, uanset tilbygningens størrelse. Du søger byggetilladelse ved din kommune.

På deres hjemmeside kan du finde al info om, hvad du skal dokumentere i din ansøgning. Det er rimelig overskueligt, og ellers skal du selvfølgelig aldrig være bleg for at spørge en fagmand til råds. Hellere dét og så være sikker på, at tingene er i orden.

Kommunen behandler din ansøgning om tilbygning ud fra bl.a.:

 • Bygningens placering på grunden
 • Bygningens størrelse i forhold til grunden
 • Bygningens højde i forhold til omgivelserne
 • Energiberegning
tilbygninger-regler
For at du ikke i værste tilfælde bliver tvunget til at rive din nye tilbygning ned igen, vil vi til en hver tid anbefale, at du er fuldt opdateret på Bygningsreglementets og lokalplanens krav til dit byggeri, før du går i gang. Du står som boligejer med ansvaret alene, hvis noget ikke er i orden.

Vi er altid klar til at vejlede dig, hvis du ønsker det.

Gode råd om tilbygninger

Vælg med omhu, når du laver tilbygninger

Det er vigtigt at overveje muligheder, arkitektur og sammenhæng med resten af huset, inden du vælger at bygge til. Målet er, at tilbygningen skal øge værdien af hele huset. Derfor må man sørge for at skabe en god kontakt mellem de tilbyggede rum og det oprindelige hus. Det kan fx gøres med nogle lange kig ned igennem huset eller ved at sørge for, at tilbygningen i det mindste ikke skygger for lyset i det oprindelige hus.

 

Tilbygninger-tidenstømrer
Tilbygning-tidenstømrer

Hvilken slags tilbygning er mest dig?

Der er uendeligt mange muligheder for tilbygning, og den rette er helt individuel. I dag oplever vi, at mange boligejere er interesserede i:

 

 • Større stue med større vinduer og mere lys
 • Flydende kontakt til naturen ved hjælp af havestuer og altaner
 • Wellness badeværelser
 • Flere børneværelser, når familien forøges
Tilbygning-tidenstømrer

Sådan skaber du harmoni mellem gammelt og nyt

Når du får bygget til, kan du for at skabe harmoni mellem den nye tilbygning og det oprindelige hus enten forsøge at få tilbygningen til at ligne det gamle så meget som muligt, eller du kan gøre det modsatte; give tilbygningen et helt andet udseende. Sidstnævnte kan du eksempelvis gøre ved at ændre på proportionerne på tilbygningen eller på valget af materialer i sammenligning med husets. Vælger du at bruge helt andre materialer, er det stadig en god ide at trække en rød tråd blot i enkelte elementer fra det oprindelige hus til den nye del. På den måde skaber du en god harmoni.

Vi er selv i øjeblikket i gang med en 50 kvm tilbygning til et hjem i Skødstrup. Der bliver føjet et par nye værelser til de nuværende. Vi håber, at familien kommer til at nyde godt af alle fordelene ved den type tilbygning, de har valgt, når det hele står færdigt.

Tilbygning til hus

Tilbygning-tidenstomrer
Lige nu er Tidens Tømrer i fuld gang med en tilbygning til et hus på Løgten Østervej i Skødstrup, nord for Aarhus. Vi bygger 50 kvm til huset, så de kan få noget mere plads med nogle nye værelser til deres lille familie.
Tilbygning-Aarhus

Tilbygningen går hurtigt fremad

Vi startede op på tilbygningen i uge 46, og med sådan et projekt her går det stærkt. Først ydervægge i betonsten, og i starten af uge 48 lagde vi spær og plader på, klar til tagpap i slutningen af ugen. Så snart muren er sat op, og taget er på, kan vind og vejr ikke udfordre processen, så fra dét punkt især er tilbygningen et forholdsvis hurtigt projekt, hvor vores kunder kan se betydelig fremgang fra uge til uge.

Kom og besøg os i Skødstrup

Familien i Skødstrup har ikke noget imod, at andre kan komme og følge processen på byggeprojektet og se det endelige resultat, så I skal endelig være velkomne til at besøge os her på Løgten Østervej 145. Vi er her hele dagen – som I kan se, går vi ikke hjem, blot fordi det bliver mørkt. Vi går hjem, når vi er færdige.

Tilbygning-hus

Færdigt byggeri i Egå √

Vi sætter flueben ved tre måneders nybyggeri

 

Omtrent tre og en halv måned er gået, og nu står byggeprojektet i Egå færdigt. Rigtig glædeligt for både os og for kunden er processen gået efter tidsplanen, og han er meget glad for resultatet. Dejligt.

Færdigt står 153 kvadratmeter hus i et hyggeligt sommerhusområde. 1 plan med elegant hovedindgang til bryggers, stort køkkenalrum, flotte store vinduespartier til stuen, lækkert køkken med stor køkkenø, viktualierum, 3 værelser, 2 bad og walk-in closet tilknyttet husets master bedroom.

Som billederne nok viser, er kunden ikke gået ned på detaljer. Vi har fået lov at arbejde med lækre materialer fra yderst til inderst, og vi er rigtig tilfredse med det endelige resultat.

Vi håber, kunden må blive super glad i huset, og vi er meget taknemlige for et godt samarbejde gennem hele projektet.

Gulvlægning på nybyg – et af de sidste punkter i projektet

Tidenstømrer-gulvlægning
Der lægges gulv på livet løs i Egå. Smukke brædder, der rigtigt viser rummets længde. Umiddelbart under brædderne har vi lagt det sølvfarvede underlag ”Scan Underlay”, som ses på billederne. Et underlag der er super anvendeligt til den gulvvarme, vi har lagt rør til, og som lægges med henblik på en god lydisolering. Lækker lille detalje.
Nybyggeri-troldtekt
Nybyggeri-badeværelse
Vi har ligeledes færdigmonteret alle lofter, Troldtekt loftplader, som ligesom gulvunderlaget er gode for rummets akustik. Man må sige, det er gennemtænkt fra kundens side. Det lader til, han ønsker et hjem, hvor der gerne må larmes lidt, og det skal rummets materialer tilpasses efter – helt kanon 🙂

Ud over lofter og gulv har vi fået sat fliser op i badeværelsets brusekabine, og i alle rum har vi sat spots op.

Næste punkt: Lister på – som en af de sidste detaljer, der lige løfter det samlede udtryk. Som det allersidste sætter vi køkken op, så snart får I det helt færdige resultat af byggeriet at se.

Skriv endelig for mere info om materialer eller andet.

Nybyggeri i Egå fortsætter..

tidenstømrer-nybyg-med-vinduer

Stor forvandling med lækre materialer

Tjek lige de her fede vinduer ud! Sammen med træbeklædningen har de givet byggeriet et kæmpe løft, og der er ikke længe til, at vi kan krydse dette projekt af som færdigt. Siden sidst er byggeriet udvidet med..:

Tagpap og detaljer

 • Vinduer
 • Døre
 • Beklædning i ægte træ
 • Træbehandling
 • Loftplader i Troldtekt for god akustik
 • Vægge indendørs i fibergips
 • Maling af alle vægge
Tidenstømrer-nybyg
Herfra forventer vi at være færdige efter 4 uger. Det eneste vi nu mangler, i store træk, er så at få lagt gulve, murerarbejde og sidste finish. Gulve forventes at være lagt i løbet af den første uge. Det bliver så godt! Vi svarer meget gerne på spørgsmål om fremgangsmåde og materialer, så skriv endelig til os på kontakt@ttaa.dk

Nybyg i Egå

Udsigt til vinduer til udsigt

Som I kan se på billederne, er der sket meget på nybyggeriet i Egå hen over sommeren. Alt er gået nææææsten planmæssigt, for en af vores hårdtarbejdende tømrere var så uheldig at falde og brække albuen undervejs. ”ONE MAN DOWN” betød egentlig ”bare”, at vi andre måtte arbejde det ekstra, og nu er vi så med planen igen. Dejligt. Vi har vores mand tilbage på byggepladsen igen i fin form, men vi passer lige lidt ekstra på ham, det er klart 🙂

TIdens Tømrer skilt
TIdens Tømrer uden vinduer

Nu er der omtrent 14 dage, til vi sætter vinduer og beklædning op. Det bliver super fedt. I næsten hele køkkenalrummets side får vi store vinduer i, så det kan kun blive rigtig lækkert. Det kommer til at give både et fantastisk lys i rummet og kig til den dejlige natur i området. Vi kan vist godt sige, vi er lidt misundelige 😉

Glæd jer til at se billeder snart!

Fra sokkel til rejsegilde på 1 uge

Tidens Tømrer til rejsegilde

Fra sokkel til rejsegilde på 1 uge

Nybyggeriet i Egå skrider frem med hastige skridt, og det er dejligt endelig at få det op i højderne, så man rigtigt føler, man kan se resultater.

Vi bygger i et område, hvor jordens type sætter krav til et ekstra stærkt fundament, og det betyder selvfølgelig, at det er en del af projektet, vi har brugt rigtig lang tid på, og som godt kan trække tænder ud. Især fordi man visuelt på overfladen ikke ser de store fremskridt i starten. MEN det er arbejde, der er nødvendigt for, at huset holder sig stærkt i mange år, og der går vi selvfølgelig ikke på kompromis.

Nu blev det så endelig tid til at sætte spær op – mega fedt! Også dejligt for ejeren at se, der rigtigt sker noget, og han kan rigtigt fornemme rummene nu.

Og ikke mindst betød opsætningen af de sidste spær jo REJSEGILDE, YEAAH! Fedt byggeri i fede omgivelser, kanon vejr, lækker mad og lækkert selskab til at fejre det – hvad mere kunne man ønske sig?

Stort flueben hermed sat ved succesfuldt rejsegilde. Videre til næste milepæl i projektet. Følg med J

Tidens Tømrer er med til rejsegilde
Tidens Tømrer og familien fejrer rejsegilde

Byggeri af nyt hus

Nyt hus på vej i Egå

Sommerprojekt 2018: Nyt hus på vej i Egå

Super spændende projekt, vi har gang i lige nu. Et stort arbejde og et VAAARMT arbejde i sommersolen, men det er samtidig de her større projekter, vi synes er aller fedest.

Vi bygger et nyt hus i et hyggeligt sommerhusområde i Egå. 153 kvadratmeter 1-planshus.

Den næste milepæl, vi kan se frem til, er rejsegilde i denne uge. Mega fedt, så kan man for alvor se, at projektet skrider frem. Ejeren sætter det sidste spær op på dagen for gildet, som det er traditionen, og det skal fejres i stor stil med familie, venner, og alt hvad der hører til et ”rigtigt” rejsegilde. Traditioner er en god ting. 😉

Indtil videre er fundamentet og omridsene lagt for husets rum, som bl.a. omfatter

 • Stort, åbent køkkenalrum
 • 3 soveværelser, herunder master bedroom med walk-in
 • 2 badeværelser

Og noget af det absolut lækreste bliver to store glaspartier i køkkenalrummet ud til haven. Helt oplagt i sådan et dejligt naturområde.

Det bliver super fedt! Ejeren glæder sig meget, og vi har et godt, tæt samarbejde, så det er jo fuldstændig, som man kunne ønske sig.

Følg endelig med, som byggeriet skrider frem, her på bloggen.

Nyt hus
Nybyggeri